Referenties

Ik heb in mijn jarenlange ervaringen een groot aantal particulieren en bedrijven geholpen. Neem eens een kijkje.

Bedrijven

Begin 2022 viel een van onze pijlers in het bedrijf uit. In een zoektocht om snel ondersteuning te vinden zijn we bij Erik gekomen via een zoektocht op het internet. Erik heeft vanaf de eerste kennismaking heel veel rust gegeven aan onze collega waardoor er een fijne start is gemaakt met zijn reintegratie proces. Wij hebben als bedrijf ook tijd genomen om op een rustige en adequate manier het proces vorm te geven.

Tijd en plaats waren voor Erik geen issue en we zijn dan ook heel vaak in de persoonlijke omgeving van onze collega geweest om zo een veilige basis te hebben voor de gesprekken.Via een vormbaar tijdskader zijn we met onze collega aan de slag gegaan om hem op een goede manier weer in het werk terug te krijgen. Mooie inzichten, structuren en gesprekken hebben ervoor gezorgd dat wij weer een volledig inzetbare collega hebben met nieuwe energie!

 

Wirner van Aanholt, Eigenaar Jumbo Piazza Center Gorinchem

Ik had een belangrijke vraag: blijf ik bij mijn werkgever of durf ik de grote sprong te nemen naar het onzekere bij een nieuwe werkgever?
Ik besloot om hulp te zoeken en had na een informeel telefoontje meteen een gevoel dat Erik mij hierbij zou kunnen helpen.
Na een eerste kennismaking hadden we een klik en ik kreeg uiteindelijk de sparringpartner die ik zocht.
Ik heb alles op tafel gegooid, keek Erik aan en vroeg of hij dacht mij te kunnen helpen. Met een “Ja”, zijn we een, voor mij, zeer leerzaam traject begonnen. Met respect voor elkaar hebben we zeer uitgebreid gesproken over motivaties, kernwaardes en wat ik als persoon belangrijk vind.
Met dat als input, ben ik met aan de slag gegaan. Erik heeft de gave om een combinatie van mentor en coach te zijn. Dat was precies wat ik nodig had op dat moment om een keuze te kunnen maken.
Ik heb heel veel profijt van zijn spiegeling en goede uitdagende gesprekken.

Bedankt hiervoor Erik!

Morten Olesen EUR Market Head of Strategic Resource Management Nokia

Bij de intake had ik al meteen een klik met Erik. Hij had zich duidelijk goed voorbereid op mijn hulpvraag die ik gesteld via het contactformulier op zijn website. In de sessies erna wist hij mij te prikkelen door steeds mij inzichten te geven in mijn eigen handelen. Wat ik verbazingwekkend vind is dat hij je opdrachten en literatuur meegeeft die echt aansluit bij je hulpvragen. Alles wat je met hem hebt besproken komt later in een opdracht terug of je leest erover (in een bepaald hoofdstuk van een boek) dat hij heeft aangeraden. Daarna kon ik zaken meteen in de praktijk brengen.

Het fijne van het traject dat ik met Erik heb doorlopen is dat hij jou echt met jezelf aan het werk zet. Ik hoor mensen weleens zeggen dat ze zoiets eng of spannend vinden. Erik zorgt door zijn laagdrempeligheid en zijn vermogen om echt bij jou en je hulpvraag aan te sluiten dat die angst of spanning verdwijnt. Hierdoor ga je ook echt optimaal aan de slag met je hulpvraag. Ik ben door Erik een betere leidinggevende geworden. Puur omdat hij mij inzicht heeft gegeven in mijn eigen handelen en de betekenis hiervan.

Erik, bedankt!

Frits Timmermans Docent geschiedenis / Afdelingsleider MAVO

Als machine en apparatenbouwer ben je steeds bezig met innovatie en kwaliteit van je producten. Dit bereik je alleen als je medewerkers voldoende rust en ontspanning hebben om te kunnen omgaan met werkdruk en stress. Soms is er bij een medewerker, om welke reden dan ook, de balans hierin niet aanwezig of er is moeite met delegeren of verantwoordelijkheid nemen.

Op die momenten heeft Erik ons geholpen om die medewerkers weer inzichten te geven en zich bewust te maken van de aanwezige valkuilen. Door de begeleiding van Erik haalt men weer het beste uit zichzelf wat ons in staat stelt om onze klanten de beste oplossing voor hun proces te bieden.

Erik Stasse Owner Fluidor Holding b.v.

Door Erik ben ik op een zeer aangename en constructieve wijze meer bewust geworden om vanuit eigen waarden koers te houden qua leiderschap en binnen de eigen context vragen te stellen om vertrouwen te winnen. We hebben veel geoefend met verschillende keuzes die ik kan maken in mijn gedrag.

Dit was niet alleen erg leuk, maar maakte dat ik het geleerde meteen kon toepassen. Erik heeft zelf veel praktijkervaring en is uitstekend op de hoogte van de meest recente literatuur. En nog belangrijker: hij deelt deze ter verdieping. Dat maakt de coaching een goede combinatie van theorie en praktijk, waardoor het getrainde nog beter beklijft. Met een persoonlijk naslagwerk (verslag en aanbevolen literatuur) van het eigen traject kan ik nog jaren vooruit. Ik kan Erik van harte aanbevelen voor iedereen met vragen over loopbaan en leiderschap.

Berly Walraven Directielid Fontys Academy for Creative Industries

Tijdens de bedrijfstraining is samen met het personeel in kaart gebracht wat goed gaat en wat nog verder kan worden aangescherpt. Erik kijkt primair hoe personeel en organisatie zo goed mogelijk op elkaar kunnen aansluiten.

Evert van der Sloot Directeur Webo Heftrucks

Leiderschapscoaching door Erik bracht me zeer duidelijke prioritering van mijn bedrijfsdoelen. Mijn bedrijfsvoering werd rustiger door meer zicht te hebben op persoonlijke uitgangswaarden en hoe deze corresponderen met mijn bedrijfswaarden. Al met al in korte tijd veel geleerd op een informele manier.

Derio Buunk Eigenaar Buunkbouw

Soms heb je teamleden die je ondanks jarenlange onderwijservaring iets extra’s gunt. Erik kon dat uitstekend bieden. De veiligheid van externe coaching, de accurate kennis van het vakgebied (onderwijs) en de kunst om werk met het leven van de coachees te combineren in de begeleiding. Wij kunnen zijn expertise en betrokkenheid zeker aanbevelen!

H. Jonkers Teamleider Nehelennia Middelburg

Vanwege een nieuwe stap binnen mijn loopbaan was ik op zoek naar externe ondersteuning van een coach om me op professioneel vlak verder te ontwikkelen. Mijn voorkeur ging daarbij uit naar een laagdrempelig contact, iemand waar ik gemakkelijk één op één mee kon praten en brainstormen.

Dit is precies wat ik bij Erik heb gevonden. In totaal 10 sessies van 1,5 uur is er veel geluisterd, verteld, geconfronteerd en gereflecteerd. Erik heeft snel door wie hij tegenover zich heeft en hoe hij je verder kan helpen. Hij weet op een soms speelse wijze snel tot de kern van de zaak te komen zonder daarbij ‘het doel van de dag’ uit het oog te verliezen en stuurt je naar huis met nieuw verworven inzichten. Hij heeft me regelmatig uitgedaagd om die soms oncomfortabele maar nodige confrontaties juist aan te gaan, zowel met mezelf als met anderen.

Door het relatief vele aantal sessies had ik ruim de tijd om nieuwe inzichten toe te passen, gedrag bij te sturen en veranderingen in te laten slijten. ‘Verandering creëert weerstand’, ‘Leidinggegeven is omgekeerd opvoeden’ en ‘Omgaan met energielekken’ zijn slechts een kleine greep van onderwerpen die me veel inzicht en concrete handvatten hebben gegeven in de dagelijkse professionele omgang met collega’s en werkrelaties.

Met een pragmatische stijl van coaching, ondersteund door de beschikbare boeken en artikelen, zijn vele tips en inzichten direct toepasbaar in het dagelijks leven. Ik ging soms moe naar een sessie toe, maar kwam er altijd met nieuwe energie en inspiratie vandaan. Erik heeft me enorm geholpen te werken vanuit de voor mij belangrijke uitgangswaardes (want wat waren die eigenlijk?). Ik krijg nu daadwerkelijk meer gedaan, juist door te kiezen voor datgene waar ik goed in ben en energie van krijg.

Erik, het was nuttig én gezellig. Bedankt!

J. Mulder Coordinator survey research & data science

Binnen een avondtraining voor ons hele team wist Erik Kuil binnen ‘no time’ een sfeer van openheid en vertrouwen te creëren, waardoor het makkelijk werd om zowel de positieve zaken als verbeterpunten duidelijk te krijgen.

Zo is het mogelijk gebleken inzicht in persoonlijke kwaliteiten te vergroten, de teamgeest te verbeteren en zodoende gezamenlijk het bedrijf naar een hoger plan te tillen.

Ria Benders Benders Adviesgroep

Erik is een betrouwbare adviespartner!

Leon Gosens Eigenaar Rupla Productontwikkeling

We hebben samen gekeken hoe mijn bedrijfswaarden omgezet konden worden naar praktische handvatten voor de bedrijfsvoering op de korte en lange termijn. Thema’s die besproken en uitgewerkt zijn: interne en externe communicatie, personeel, bedrijfscultuur en bedrijfsovername.

Ik heb mijn samenwerking met Erik ervaren als professioneel en prettig. Op basis van de coachgesprekken wordt op informele en professionele wijze de theorie omgezet naar handvatten die direct in de praktijk toepasbaar zijn. De kracht van Erik is zijn vakmanschap en op maat coaching. Kortom een prettige en leerzame samenwerking; een aanrader. 

— Stijn van der Loo, Directeur Young Plants Holland

Als ondernemer zocht ik een coach die snapt wat ik nodig heb. Erik doet meer dan dat: hij is coach, tipgever, bedrijfsadviseur. Top.

 

— Jeannette Rijks Eigenaar Faktor5 

Nadat ik in mijn werk tegen een aantal zaken aanliep en de tip kreeg om er misschien iets mee te gaan doen kwam ik bij Erik terecht.

In een aantal sessies aangevuld met leestips kreeg ik meer inzicht en daardoor ook rust m.b.t. bepaalde zaken.

Iets hoeft niet altijd 100% te zijn om voldoende te zijn. Daarnaast komt veel neer op communicatie zowel verbaal als non verbaal.

Door zijn tips heb ik met een aantal kleine aanpassingen mijn doel bereikt. Natuurlijk moet ik hier aan blijven werken maar met de wetenschap dat ik altijd een appje of een e-mail kan sturen naar Erik komt dit helemaal in orde.

Anlia, Stib Mantelzorg Breda

Ongeveer een jaar geleden kwam ik voor het eerst bij Erik. Ik wilde graag voor mijzelf gaan beginnen maar ik twijfelde nog over wat zaken. Nu ongeveer een dik jaar later sta ik aan de start van mijn eigen coachpraktijk Fresh / De sportschool voor je brein. Erik heeft me echt dat laatste duwtje gegeven waar ik hem enorm dankbaar voor ben. Wanneer je op dat kruispunt staat in je loopbaan en je even niet weet welke kant je op moet dan is Erik de aangewezen persoon om naar toe te gaan. Door zijn oprechte en doortastende manier van werken weet hij gauw de vinger op die zere plek te leggen. Naast zijn prettige en vakkundige manier van werken heeft hij een groot netwerk, zodat hij je misschien wel net met diegene in contact kan brengen die jij nodig hebt!

 

Bernadette Eigenaar Fresh

Particulieren

Ik ben blij met het traject dat ik met Erik heb doorlopen. Erik is een betrokken sparringpartner, bood veel materiaal, maar gaf tegelijk veel ruimte om zelf mijn route te bepalen. Het belangrijkste voor mij was dat alles in een informele en zelfs kameraadschappelijke sfeer verliep wat ik als erg prettig heb ervaren. Ik heb veel geleerd!

— T. van de Laar

Vanaf moment een werd ik serieus genomen. Dat was niet de intake, maar begon al bij mijn bezoek aan de website. Erik bevestigde zijn kwaliteit bij de extra informatievoorziening, het mailcontact en de intake. Erik is een rustige, fijne en intelligente sparringspartner en weet goed welke houding hij moet aannemen om mij te enthousiasmeren, prikkelen, irriteren of aan het woord te laten als dat nodig is. Het echte werk deed ik zelf, de tools gaf Erik. Ik haat sterrenreviews want je kan 5/5 geven zonder uitleg of 1/5 omdat je het ergens niet mee eens bent. Maar ik zou Erik aanbevelen aan iedereen die de stap durft te wagen en open staat voor verandering.

— T. Donckers

Door een burn-out kwam ik bij Erik terecht. Het was even zoeken om een coach te vinden waarbij ik dacht dat hij/zij mij verder zou kunnen helpen. Na het intakegesprek met Erik had ik daar een goed  gevoel bij, alhoewel ik op dat moment nog geen idee had van wat mij precies te wachten stond (lees: het proces dat ik door zou maken). Erik coacht op een reële ‘down to earth’ manier. Samen op zoek gaan naar de kwaliteiten die je bezit en erachter komen welke blokkades er zijn waardoor je die kwaliteiten niet gebruikt. Het voorgehouden krijgen van een spiegel heeft mij geholpen om meer van mijzelf te laten zien. Durven varen op je intuïtie is de sleutel tot een inrichting van je leven waar je voldoening en plezier uithaalt. Het is een confronterend proces waar je uiteindelijk van kunt zeggen dat je het niet had willen missen. Bovendien was er ook altijd ruimte voor humor wat de soms zware onderwerpen luchtig maakte.

— M. Vonk

Ik kijk heel positief terug op het traject dat ik gevolgd heb bij Erik. Serieuze gesprekken waar ook ruimte is voor humor. Hij heeft mij inzicht gegeven en gecoacht op een overtuiging die ik had over mezelf. Dit neem ik mee in mijn dagelijks leven, de keuzes die ik maak en de manier waarop ik naar mezelf en anderen kijk. Heel mooi om te zien hoe ik in korte tijd weer in mijn kracht kwam te staan.

— Sanne

Na een erg positief kennismakingsgesprek met Erik, waarin al snel voor beiden een hoop duidelijkheid geschapen werd, zijn we gestart met de sessie van vier gesprekken. Gesprekken die bij mij een compleet andere manier van denken hebben gecreëerd. Nog steeds vind ik het onvoorstelbaar dat de werkwijze van Erik mijn kijk op de toekomst in zo’n korte tijd in positieve zin heeft veranderd. Denken in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden! Vanuit mijn omgeving te horen krijgen, weer van oor tot oor te stralen, wanneer ik over de coaching vertel, is volgens mij voor Erik het beste compliment!

— G.J. Korthout

Na 5 jaar in 2 banen te hebben gewerkt waarbij ik weinig arbeidsvreugde heb gekend, werd het tijd om eens goed na te denken over mijn volgende stap.. Op de een of andere manier werkte mijn intern kompas niet meer zo goed als ik gewend was. Voor mij werd het duidelijk dat ik de hulp van een professional nodig had, een goede jobcoach. Die hulp heb ik gevonden bij Kuil Coaching in Tilburg. Het werd een uiterst efficiënte en plezierige zoektocht naar mijn interesses en talenten die mij weer volop energie en frisse ideeën gaf. Door een paar eenvoudige testjes was al snel duidelijk in welke richting ik moest gaan zoeken en achteraf vraag je je af waarom je daar zelf niet op gekomen bent. Maar zelf kom je er niet op; je zit “ vast” en hebt een onpartijdig persoon nodig om je vanuit jezelf op het juiste spoor te zetten. Ik kan iedere 40-plusser een jobcoach traject aanbevelen, zeker bij Kuil Coaching in Tilburg! Maak van de resterende hoofdstukken van je carrière een succes!

— R. Hupse